با شروع قرن 19 تلاش برای واقعیت بخشیدن به رویای پرواز به حقیقت پیوست و در پیشرفت آن آلمان نقشه قابل تأملی ایفا کرد.
دهه 20 قرن 19:
پرواز در هواپیماهای روباز در زمستان های سرد امکان پذیر است؟ این کاری بود که خلبانان در ابتدای امر با شور و شوق انجام می دادند. نتیجه ی این کار در شروع دهه ی 20 مشخص شد جایی که جنگ به تازگی به پایان رسیده بود و سیاستمداران و روزنامه نگاران دوباره بر روی صندلی های خود تکیه می زدند. به وجود سردی هوا با تلاش خلبانان و هواپیماها زمین مملو از بسته های پستی بود. آن ها پیشگامان واقعی بودند اما با تلاش مخترعان به زودی خلبانان توانستند در کابین های گرم بر روی صندلی های نرم و راحت تری تکیه بزنند.
در آن سال ها هواپیماهای کوچک بسیاری ساخته شده بود و با اینکه اکثر آن ها ایمنی درستی نداشتند سفرهای ناپایداری را بین شهرهای مختلف انجام می دادند و بیشتر با دنبال کردن ریل های راه آهن از آسمان طی روز این کار انجام می شد، خلبانان تماس رادیویی با زمین نداشتند و فقط دو شرکت هواپیمایی در آلمان از این رقابت فشرده به سلامت بیرون آمدند: دوچر آئرو لیوید و جونکرز لوفتورکهر. البته هر دوی این شرکت ها وابسته به دولت وقت آلمان بودند و به همین دلیل از حمایت های دولت بهرمند بودند و در ازای آن قسمتی از درآمد خود را به دولت می دادند اما با این حال باز هم میزان درآمد مازاد بر هزینه ی آن ها خوب و کاملاً به صرفه بود. پس از ادغام این دو شرکت هواپیمایی، شرکتی بزرگ به نام دوچ لوفت هانزا ای جی (Deutsch Luft Hansa AG) در 6 ژانویه 1926 تأسیس گردید و مسیر جدیدی برای پیشرفت ایجاد گردید.
دهه 30 قرن 19:
خلبان های با تجربه با هزاران کیلومتر تجربه ی پروازی دوباره به مدارس رفتند. آن ها در کابین هایی با پنجره هایی با دید محدود از هر طرف قرار داده شدند و آموزش دیدند تا بتوانند در شرایط آب و هوایی نامساعد با دید صفر نیز پرواز کنند. و این یک گام بزرگ برای شرکت های هواپیمایی به حساب می آمد. پس از این امر شرکت های هواپیمایی توانستند بهتر به برنامه های پروازی خود جامه ی عمل بپوشانند حتی این کار در پاییز و زمستان های سرد نیز ممکن شد و پرواز وجهه ی فصلی خود را از دست داد و همچنین هواپیماهای بزرگتر توانستند مسافت های بیشتری را طی کنند که این امر نوید آینده ای روشن را می داد. برای لوفتهانزا در آن زمان مقاصدی همچون آمریکای جنوبی و حتی بخش های شرقی دورتر نیز به خاطر همین پیشرفت ها کاملاً در دسترس قرار گرفتند.
دهه 40 قرن 19:
اروپا در چنگال جنگ گرفتار شده بود. زمانی که با تشدید جنگ های بین کشورها جنگ بزرگ جهانی در گرفته بود. دولت رایش با قوانین خاص خود لوفتهانزا را مجبور به ارائه ی سرویس و انجام پروازهایی برای انتقال افراد مهم و انجام امور فنی مهندسی مربوط به جنگ کرده بود. تمام اسناد لوفتهانزا از جمله گزارش های سالیانه مُهر محرمانه خوردند! و علیرغم تمام این مسائل و مشکلات لوفتهانزا هنوز پروازهای تجاری و بازرگانی خود را به شهرهای مختلف اروپا و آلمان به صورت معمول انجام می دادند.
در آن زمان ارتباط فیمابین کشورهای بی طرف از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. جایی که تجار، دیپلمات ها و کارگزاران هنوز به آن ها سفر می کردند و بسته های پستی بین آن ها رد و بدل می شد. طی سال های جنگ برنامه های پروازی همواره دستخوش تغییرات ناگهانی بودند. در شروع دهه 40 حتی فرودگاه تمپلهوف هم که فرودگاه اصلی لوفتهانزا بود یک بارکاملاً تخلیه شد و سرانجام در سال 1945 آلمان در جنگ شکست خورد و پایانی برای لوفتهانزا و فعالیت های آن رقم خورد.
دهه 50 قرن 19:
شروع و اشتیاق بسیاری وجود داشت که لوفتهانزا دوباره به عرصه ی شرکت های هواپیمایی بازگردد. اما درخلال جنگ نرم پیشرفت یا غیرممکن بود و یا روند آن بسیار کند بود. درست در همین زمان دو کمپانی به نام دوچ لوفتهانزا در دو طرف پرده ی آهنین (دیوار برلین) شروع به کار کردند. در غرب دیوار خلبانان آمریکایی و بریتانیایی در کنار آلمان ها آسمان را تسخیر کرده بودند و در شرق دیوار کنترل هواپیماهای لوفتهانزا و آسمان در اختیار خلبانان روسی و آلمان ها بود. قوانین متفقین در پایتخت سابق رایش یعنی برلین به دولت فدرال نوپای وقت اجازه ی پرواز در راهروی پروازی غربی برلین را نمی داد و آن ها نمی توانستند از فرودگاه تمپلهوف و تگل استفاده کنند. این محدودیت ها همانطور که می دانید در دهه های بعدی هم پابرجا ماند و لوفتهانزا به ناچار و متقابلاً در هامبورگ، کلن و بعدها در فرانکفورت شروع به فعالیت کرد.
دوران پس از جنگ تغییرات بسیاری با خود له همراه داشت . اولین دولت دموکرات به صدر اعظمی کنراد آدناور در سال 1949 در آلمان مستقر شده بود. کوپن های تعیین شده توسط متفقین در طول جنگ در حال جمع آوری از بین مردم بودند و حالا زمان آن رسیده بود که گام های بزرگی در راه بازسازی یک ایرلاین ملی برای ورود به شرایط عادی پس از جنگ برداشته شود. در طی سال هایی که مردم دنیا به آن ها سال های معجزه ی اقتصادی آلمان می گویند دولت فدرال آلمان مقدار بسیاری اعتماد به نفس برای خود دست و پا کرد. این کشور خود را وارد جنگ تسلیحات کرد و در مسیر باز پس گیری حاکمیت خود چه در روی زمین و چه در هوا قرار گرفت.
برای اولین بار وزیر حمل و نقل هانس-کریستف سیبُهم به موضوع اهمیت ایرلاین ملی اشاره کرد.
با شروع دهه ی 50 مشکلات زیادی به وجود آمد که تأسیس یک ایرلاین کاملاً آلمانی یا حداقل با رویکردی آلمانی تا حدود بسیار زیادی به حل آن ها کمک می کرد. بازسازی صنعتی، از سرگیری روابط تجاری و حداقل بازگشت به سال های قبل از جنگ و مفاهیم دیگری از این دست نیاز به روابط خارجی با رویکرد اقتصادی داشت همچنین فراتر از این دیدگاه صنعت حمل و نقل هوایی می توانست به عرصه ی مهمی برای اشتغال تبدیل گردد و حوزه ی واقعی این اشتغالزایی به حدی وسیع بود که حد و مرز مشخصی نداشت.
در 29 می سال 1951 مشاور وزیر وقت در مسائل حمل و نقل، آقای هانس ام-بونگر پیشنهاد سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل را ارائه کرد و به خاطر این پیشنهاد خود او نیز به عنوان متخصص مسئول مشکلات امر حمل و نقل در این کشور گردید. پس از انتصاب وی به عنوان مسئول راه اندازی حمل و نقل هوایی، او در دفتری در شهر کلن در نزدیکی پایتخت اقتصادی آلمان یعنی شهر بُن کار خود را شروع کرد و بعدها این دفتر به عنوان هسته اصلی و اولیه هواپیمایی ملی آلمان شناخته شد.
بونگر از جمله افرادی بود که در آلمان به تحصیل تجارت هوایی از پایه تا پیشرفته پرداخته بود و هنگامی که اکثریت افراد به فکر سامان دهی شرکت های تابعه هواپیمایی ملی آلمان بودند او در اندیشه ی تدوین نظام سود بخش بلیط هواپیما و شکل دهی به نحوه ی خرید آن بود. بونگر در لوفتهانزا تلاش های ارزنده ای نمود و از سمت مدیر فروش تا مدیر ارشد و از سمت مدیر بخش تا مدیر کل کمپانی عظیم لوفتهانزا را با تلاش طی کرد. او از افراد مستعد بسیاری در راه اندازی لوفتهانزا استفاده کرد و نتیجه این استفاده را به زودی با افتتاح شرکت هواپیمایی لوفتاگ در 6 ژانویه 1953 گرفت و در این سال اولین کلاس تمرینی خلبانان و ناوبران آلمانی در محل شرکت لوفتاگ برگزار شد که این امر برای تمدید مجوز پرواز آنان ضروری بود. حدود یک سال بعد دو عدد هواپیمای Convair وارد فرودگاه هامبورگ شدند و به عنوان اولین هواپیماهای پیشرفته لوفتاگ شروع به کار کردند و در ادامه انبار نگهداری و تعمیرات شرکت در حضور 800 مهمان و 1200 کارمند شرکت شروع به کار کرد تا اینکه در 1 آپریل سال 1955 اولین پروازهای داخلی مدون و برنامه ریزی شده با اخذ مجوز از متفقین انجام گرفت. اولین مسیر لوفتهانزا به آمریکای جنوبی به صورت مسیر پروازی هامبورگ-دوسلدورف/فرانکفورت-پاریس-داکار-ریودوژانیرو-سائوپائولو-بوئنس آیرس انجام شد. در ادامه لوفتهانزا مسیرهای پروازی به شمال آتلانتیک را نیز با هواپیمای لاکهید سوپراستار استارت زد. اما در سال 1958 اولین پرواز هواپیماهای چهار موتوره ی توربوپروپ ویکرز ویسکونت لوفتهانزا انجام شد که مقدمه ای بر ورود آنها به عصر جدید جت ها در سال 1960 بود و اولین پرواز لوفتهانزا با هواپیمای جت بوئینگ 707 بر فراز آتلانتیک شمالی در این سال انجام شد.
پس از به خدمت گرفتن اولین نسل از هواپیماهای جت مسیرهای دوری همچون بانکوک و هنگ کنگ و توکیو نیز برای لوفتهانزا و مسافرانش در دسترس قرار گرفتند. بعدها در سال 1964 هواپیماهای بوئینگ 727 نیز وارد عرصه شدند و پروازهای زمان بندی شده به خاورمیانه نیز دایر گردید با ورود هواپیماهای جت و تولید آن ها کم کم از آن ها برای پروازهای داخلی نیز استفاده می شد. در ابتدای دهه 70 هواپیمای غول پیکر بوئینگ 747 پروازهای منظم خود را از خط فرانکفورت به نیویورک آغاز کرد. هواپیمای بوئینگ 747 بزرگترین هواپیمای ساخته شده به دست بشر تا آن زمان بود. پس از آن در سال های بعدی از هواپیماهای داگلاس دی سی-10 در مسیر پروازی فرانکفورت - توکیو استفاده شد. با گسترش استفاده از هواپیما، لوفتهانزا اولین شرکت وابسته به خود را با نام ژرمن کارگو که برای باربری از آن استفاده می شد را افتتاح کرد.در ابتدای دهه 80 لوفتهانزا 36 فروند بوئینگ 737 خریداری کرد و لوفتهانزا کمپانی ریلی خود را در مونیخ تأسیس کرد که تا امروز هم 33.3 درصد از سهام حمل و نقل سریع السیر ریلی آلمان در اختیار این شرکت است. اولین زنان خلبان در 21 آپریل 1986 پرواز های تمرینی خود را شروع کردند.
دهه ی 90 شرع امیدواری برای لوفتهانزا بود. تغییرات دموکراتیک دولت ها و حکومت ها در شرق اروپا انقلاب صلح آمیزی را در آلمان شکل داد. در 3 اکتبر 1990 آلمان یک کشور متحد شد و پرده ی آهنین یا دیوار برلین از میان رفت. این اتفاق بزرگ به این معنی بود که رؤیای پرواز بر فراز برلین به حقیقت خواهد پیوست (از سال 1945 الی 1990 تنها هواپیماهای متفقین اجازه پرواز بر فراز برلین را داشتند).
در روز تاریخی 28 اکتبر 1990 در ساعت 9:04 صبح هواپیما ایرباس ای-310 لوفتهانزا موسوم به دوناشینگن در فرودگاه تِگِل برلین فرود آمد و پس از 45 سال لوفتهانزا اولین پرواز خود را به برلین انجام داد و به شهری بازگشت که 65 سال پیش در آنجا راه اندازی شده بود.
این روز برای همگان روز بزرگی بود: برای جهان نشانه ای از توازن و اتحاد ملت آلمان بود و برای برلینی ها آغاز دسترسی به خطوط پروازی لوفتهانزا بود. طولی نکشید که در خلال دهه ی 90 فرودگاه برندبورگ برلین تبدیل به یکی از مهم ترین مقاصد لوفتهانزا شد. این فرودگاه 400 کارمند داشت . بیش از دو جین از شرکت های هواپیمایی مختلف نیز در آن مشغول به کار بودند.
خوشحالی ناشی از اتحاد آلمان ها با بحران بین المللی در خلیج فارس به حاشیه رفت جایی که نیروهای عراق در 2 آگوست 1990 به خاک کویت تجاوز کردند و پس از آن درخواست ها برای مسیرهای منتهی به خاورمیانه به شدت افت کرد و قیمت سوخت به شدت افزایش یافت و نرخ بیمه های مسافرتی مسیرهای منتهی به خاورمیانه سر به فلک گذاشت.
سال 1990 پس از بحران نفت در سال 1979 سخت ترین سال برای لوفتهانزا بود. بحران جدید اقتصادی باعث افت شدید در بازار سرمایه ی آمریکا و قست های از شرق اروپا شد اما در سال 1991 اوضاع رو به وخامت نهاد و این سال بدترین سال برای شرکت های هواپیمایی سرتاسر جهان نام گرفت.
در سال 1993 با وجود بحران اقتصادی کمپانی لوفتهانزا تعادل و ثبات خود را دوباره به دست آورد و به وسیله ی امکانات و خدمات جدیدی مانند باشگاه مشتریان یا باشگاه وفاداری و ارائه تخفیفات و جوایز مختلف روند رو به رشدی را طی می کرد. در این سال آلمان سخت ترین بحران اقتصادی تاریخ خود را تجربه کرد و بنیان خصوصی سازی کمپانی های بزرگی مانند لوفتهانزا در سال 1994 گذاشته شد. در پاییز این سال دولت تنها 36 درصد از سرمایه ی لوفتهانزا را در اختیار داشت. مدیریت لوفتهانزا از ابتدای امر از خصوصی سازی لوفتهانزا استقبال کرد و مرور زمان نیز به همگان نشان داد که این فرایند برای ورود به بازارهای جهانی بسیار مفید است. فرایند خصوصی سازی لوفتهانزا در سال 1997 تکمیل گردید و در همین سال یکی از بزرگترین دستاوردهای لوفتهانزا یعنی اتحاد هواپیمایی موسوم به استار آلینس در فرانکفورت آلمان تأسیس گردید. اعضای اولیه ی این اتحاد هواپیمایی؛ ایر کانادا، اس اِی اس، تای ایرویز اینترنشنال، یونایتد ایرلاینز بودند که پروازهایی به 578 شهر جهان در 106 کشور مختلف داشتند و بیش از 1334 فروند هواپیما در ناوگان هواپیمایی این اتحاد موجود بود. در ابتدای سال 2000 میلادی لوفتهانزا در نمایشگاه دستاوردهای خود در هانوفر آلمان اعلام کرد که با تمام زیر مجموعه هایش نامش را به گروه لوفتهانزا تغییر داده است. در سال 2005 در تولوس فرانسه اولین ایرباس ای-380 لوفتهانزا رونمایی گردید و این هواپیمای پهن پیکر وارد ناوگان این ایرلاین گردید. در همین سال توافقی بین رؤسای سوییس ایرلاین و گروه لوفتهانزا امضا شد که با باقی ماندن نام سوییس ایرلاین این شرکت هواپیمایی با لوفتهانزا ادغام گردد.
در 22 سپتامبر 2006 مسافران لوفتهانزا توانستند صندلی خود را از طریق کامپیوتر از خانه یا محل کار انتخاب کنند (با استفاده از خرید آنلاین بلیط هواپیما از طریق سایت های اینترنتی).
در سال 2007 لوفتهانزا اولین پرواز آزمایشی ایرباس ای 380 را در مسیر فرانکفورت-نیویورک-واشنگتن-شیکاگو-هنگ کنگ انجام داد.
لوفتهانزا همچنین 19 درصد از سهام جت بلو آمریکا را در ژانویه سال 2008، 45 درصد سهام بروکسل ایرلاینز را در 24 سپتامبر 2008، 51 درصد از سهام یورو وینگز را در دسامبر 2008 و در 3 سپتامبر 2009 اتریش ایرلاین را در اختیار گرفت.
این ایرلاین در سال 2010 با اتصال اینترنت پرسرعت در پرواز های طولانی خود حتی بر فراز ابرها گامی دیگر در پیشرفت خدمات پروازی برداشت.
در سال 2011 لوفتهانزا اولین ایرلاینی شد که سوخت های غیر فسیلی طبیعی را بر روی هواپیماهای خود آزمایش می کند و این کار با آزمایش بر روی ایرباس ای 321 در پروازهای فرانکفورت انجام شد.
در سال 2013 لوفتهانزا بزرگترین قرارداد خرید هواپیما را با سفارش 25 فروند ایرباس ای 350 و 34 فروند بوئینگ 777 پهن پیکر به نام خود ثبت کرد. این سفارش جهت جوان سازی ناوگان لوفتهانزا در سال 2016 بسته شد.
در 24 مارس 2015 ساعت 10:41 صبح یک فروند ایرباس ای 320 به شماره پروازی 4U9525 در خط پروازی بارسلونا-دوسلدورف به دلیل نقص فنی با کوه های آلپ در 140 کیلومتری شمال شرقی مارسی فرانسه برخورد کرد و تمام 144 سرنشین آن به علاوه 6 خدمه ی پرواز کشته شدند.
در 26 آپریل 2016 فرودگاه مونیخ ترمینال ماهواره ای خود را افتتاح کرد این ترمینال 27 محل پارک هواپیما دارد و محل پارک آن ها در نزدیک ساختمان اصلی فرودگاه قرار دارد. این ساختمان 7000 متر مربع وسعت دارد و میزان دی اکسید کربن در آن 40 درصد کمتر ار فرودگاه های دیگر است.
شما می توانید در صورت نیاز به خرید بلیط هواپیما از گروه بزرگ لوفتهانزا به سایت شرکت خدمات مسافرتی توریستی آهوان مراجعه کنید و یا با شماره گیری 02141889 اقدام به خرید یا رزرو بلیط هواپیما گروه لوفتهانزا نمایید.